Maria Korpela ja Bess Mänty taistelivat tiensä pronssiotteluun Nuorten Karaten EM-kilpailuissa Venäjän Sochissa

Viikonloppuna  2.2- 4.2.2018  järjestettiin Karaten Nuorten Europanmestaruuskilpailut Venäjän Sochissa. Suomesta matkaan kilpailuihin matkasi 12 kunnianhimoista nuorta huippukaratekaa.

Mänty pronssiottelussa avauspäivänä

Kilpailujen ensimmäisenä päivänä Suomen U21 ikäluokan kata edustaja Bess Mänty teki kauden parhaan suorituksen ja avasi hienosti heti ensimmäisenä kisapäivänä Suomen joukkueen pistetilin.

Mänty sijoittui kaaviossaan suoraan toiselle kierrokselle, jossa ensimmäisenä vastaan asettui Bosnian Amina Tahirovic.  Mänty teki laadukkaan ja vahvan suorituksen joka toi selkeän ottelu voiton äänillä  4-1.

Kolmannen kierroksen ottelussa Mänty kohtasi Espanjan Lidia Rodrigeez Encabo, joka on sarjan hallitseva maailman ja- euroopanmestari. Voitto ottelussa meni Espanjaan 5-0, mutta keräilymahdollisuudet olivat Männylle hyvät.

Rodrigeez Encabo kukisti semifinaalissa Slovakian ja eteni näin finaaliin, joten Männylle avautui tie kohti keräilyotteluita. Männyn ensimmäisessä keräilyottelussa panoksena oli pronssiotteluun pääsy.

Ensimmäisessä ottelussa Mänty kohtasi Venäjän Anastasiia Ruminntcevan. Ottelu oli tiukka mutta Bessi piti päänsä kylmänä ja teki taas kerran hienon suorituksen joka toi 3-2 voiton. Näin olen  Mänty eteni pronssiotteluun jossa kohtasi Slovakian Ema Brazdovan. Brazdova osoittautui pronssiottelussa paremmaksi ja voitto meni 5-0 Slovakialaiselle.

Suomen maajoukkueen Katan vastuuvalmentaja Mika Virkkunen kommentoi:

” Parasta Bessiä ja juuri oikeassa paikassa ”

Männyn lopullinen sijoitus Nuorten EM kilpailuissa oli 5. sija. Joka on todella huippu suoritus 18 vuotiaalta nuorelta lupaukselta!

Korpela lähellä mitalia kisojen päätöspäivänä

Kilpailujen viimeisenä päivänä Suomen U21 ikäluokan ottelussa sarjan +68 kg edustaja Maria Korpela taisteli tiensä pronssiotteluun voittamalla yhden maailman kärkiottelijan.

Maria Korpela aloitti upeasti  voittamalla ensimmäisessä ottelussa  vuoden 2017 nuorten MM 3. Espanjan Maria Torres Carcian pistein 1-0.

Seuraavassa ottelussa oli panoksena paikka välierään jossa Korpela joutui taipumaan Bosnian Mirnesa Bektasille 3-1,

Bosnialaisen seuraava ottelu oli jo semifinaali, jossa Bekta voitti Itävallan ja meni näin loppuotteluun. Tästä avautui Korpelalle tie kohti pronssiottelua.

Korpela kohtasi pronssiottelussa Itävallan Lora Zillerin joka oli viime vuoden MM hopea mitalisti.

Korpela hallitsi ottelua ja oli parhaillaan 5-1 johdossa. Itävaltalainen pääsi lopussa kaventamaan pistetilanteen 5-4. Kaksi sekuntia ennen ottelun loppua Korpela sai vastustajan estämisestä 2 kategorian varoituksen, koska Korpelalla oli varoitustili täynnä jonka seurauksena oli ulosajo ottelusta  ja pronssi harmittavasti Itävaltaan.

Korpelan lopullinen sijoitus Nuorten EM kilpailuissa oli 5. sija.

Karateliiton urheilutoimenjohtaja Anssi Kaltevo kommentoi kisoja seuraavasti:

”Vaikka mitaleja ei näistä kilpailuista tällä kertaa saatu kotiutettua, on ollut hienoa huomata, että maajoukkueen valmennuksessa on tehty oikeita asioita. Nuoret ovat osoittaneet näissä EM-kisoissa, että pystyvät haastamaan maailman kärkeä omalla kovalla tekemisellään. Paljon on vielä kehitettävää, varsinkin ottelu taktiikan suhteen, mutta suunta on oikea. ”